Saturday, 3 August 2013

Kisah perjalananku bersama Shaklee

Nama saya Dilla. Dilla seorang isteri dan Mama kepada sepasang anak (Nur Qistina & Muhammad Danish). Dilla berasal dari Pontian, Johor dan sekarang menetap di Melaka. Kisah Dilla dan Shaklee bermula semasa Dilla mengandungkan Danish.

Kenapa....Masa anak pertama Dilla terkilan sangat sebab tak dapat nak menyusukan Qistina sampai 2 tahun. Mungkin masa tu kurang ilmu penyusuan dan niat yang tak bersungguh. Penyusuan hanya dapat dilakukan semasa pantang sahaja dan susu mulai kering. Apa lagi susu formula la sebagai pengganti.

Sejak dari peristiwa itu, Dilla niat nak susukan anak kedua dan seterusnya dengan susu ibu sehingga 2 tahun jika diizinkan. Pencarian info dan tips penyusuan dicari semasa mengandungkan Danish lagi. Dan yang selalu Dilla buat, Dilla akan kata "Anak aku lahir je, aku nak terus susukannya". Bila search tentang "milk booster" atau nak banyak susu mesti keluar Shaklee. Lepas tu ada gak survey harga tanya, emmm mahalnya. Tapi sebenarnya taklah mahal sebab Shaklee nie tahan lama.

Masa dalam pantang Dilla diberi rezeki yang tak disangka. Member tempat kerja bagi Dilla SET MENYUSU SLIMMING sebab dia tak abis makan. Seronok tak terkata masa dapat set tu. Dalam excited rasa sedih lak sebab member lupa cara makan. Dilla pun tanyalah beberapa orang SID SHAKLEE tapi kebanyakkannya layan tak layan. Yelah dah lah tak beli ngan dia pastu tanya macam-macam. Akhirnya Dilla tanya pada Hafsah Mardhiah (my mommy shaklee). Hafsah bantu Dilla cara nak makan macam mana. Baik sungguh hatinya walau tak beli dengan dia, masih sudi melayan.

Baru 2 minggu Dilla makan SET MENYUSU SLIMMING tu banyak nampak perubahan. PERTAMA; tumit kaki tak lagi merekah
KEDUA; Susu banyak sangat dan dapat kumpul stok EBM hingga tak muat peti sejuk
KETIGA; Kulit rasa lembut dan moist
KEEMPAT; Tak de sembelit masa dalam pantang
KELIMA; Berat badan turun 2kg


Sejak dari hari tu, Dilla pun dah jatuh cinta pada Shaklee dan terus daftar jadi Distributor yang sah. Dilla nak share pada semua orang kebaikan Shaklee dan nak bantu semua orang sihat bersama Shaklee. Shaklee banyak mengubah Dilla

Kepada sesiapa yang nak tahu lanjut tentang SHAKLEE nie boleh hubungi DILLA 019-7270181. 

0 comments:

Follow Me