Friday, 4 October 2013

Shaklee Collagen Powder

Jom kita kenali Shaklee Collagen Powder. Kenapa ia best sangat dan berkesan. Ramai dah cuba dan berpuas hati sampai jatuh cinta.


Fungsi 7 bahan dalam shaklee Collagen powder :

1. Kolagen daripada sisik ikan merah
Shaklee menggunakan sisik ikan merah yang mengandungi kandungan kolagen yang bersifat premium yang mana ia mudah diserap dan kurang kontaminasi berbanding kolagen yang diperoleh daripada haiwan lain. Kolagen daripada ikan mempunyai banyak elastin yang berkerjasama dengan kolagen untuk memastikan kulit tegang, lembut dan anjal.

2. Ekstrak biji Camellia japonica
Biji Camellia japonica mengandungi Oleic Asid untuk meningkatkan kelembapan dan kelembutan kulit. Camellia japonica juga mengandungi Isoflavones , antioksida semulajadi yang membantu mengurangkan radikal bebas yang merosakkan kulit.

3. Vitamin C
Untuk meningkatkan penghasilan kolagen dalam kulit dan antioksida baik untuk kulit.

4. Vitamin B2, B6
Vitamin B memainkan peranan dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk menghasilkan kolagen .

5. Ekstrak Pfaffia
Pfaffia juga digelar sebagai ginseng Brazil yg bila digabungkan dengan ekstrak biji benih camellia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik.Ia digunakan secara tradisional untuk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon dan meningkatkan tenaga batin.

6. Ekstrak kerang-kerangan
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesesaan mata.

7. Lactobacillus acidophilus
Lactobasilus acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

KEBERKESANANNYA TELAH TERBUKTI !

Selain itu, ujian Klinikal telah dijalankan terhadap Collagen powder sebelum ia dipasarkan. Ujian Klinikal tersebut menunjukkan yang 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka lebih gebu selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut.

Nak CANTIK bersama Shaklee Collagen Powder, hubungi Dilla sms/whatsapp 019-7270181

0 comments:

Follow Me