Thursday, 27 March 2014

10 TIPS membakar lemak


Bila bercakap tentang TIPS nak kurus, nak bakar lemak..menderu semua nak tau kan.. hehehe..memang lemak-lemak ni mengganggu kehidupan harian kita dan kalau boleh nak  terus hilang lemak degil tu..tapi mana mungkin harini makan esok dah hilang. Sebab lemak yang ada dah bertahun-tahun dan berbulan-bulan lamanya dalam badan kita. Jadi tentulah ambil masa nak membakarnya dan singkirkan ia keluar dari badan. 
Tapi tak pe, meh tengok TIPS dibawah ini, mana tahu ia dapat membantu anda. Yang penting   perlukan semangat dan kesabaran yang kuat.


1. Epal

Epal dianggap raja buah-buahan yang boleh mengawal paras kolestrol secara semula jadi. Fiber dalam epal pectin tinggi dan ia boleh bergabung dengan kolestrol serta membuang lemak tidak baik sebelum lemak diserap ke dalam badan.


2. Bawang putih
Bawang putih mengandungi antibakteria yang membantu mengurangkan kolesterol dan lemak yang tidak sihat. Minyak atau jus bawang putih mempunyai kualiti sama untuk membantu mengurangkan lemak. Bahan berkenaan juga berfungsi membersihkan badan dari dalam.


3. Kacang soya
Kacang soya mengandungi lecitin yang mampu menghalang pembentukan lemak. Protein di dalam kacang soya pula mengandungi isoflavon yang dapat mengurangkan kadar kolesterol dalam tubuh, khususnya oxidation of Low Destiny Lecithin (Kolesterol Jahat).


4. Buahan sitrus seperti oren, anggur dan lemon

Buahan sitrus seperti oren, anggur dan lemon mengandungi vitamin C serta dikenali sebagai asid ascorbik yang berfungsi untuk membakar lemak dan menghalang pembentukan lemak.


5. Bawang merah


 Mengandungi mineral seperti minyak dan sulfur yang membantu untuk memecahkan lemak dan meningkatkan metabolisme badan.


6. Tauge

Tauge mengandungi banyak khasiatnya terutama vitamin C dan kaya dengan protein yang membantu mempertingkatkan sistem metabolisme. Tauge juga kaya dengan thiamin, magnesium dan fosforus. Malah mengandungi vitamin E yang dikatakan boleh meningkatkan kesuburan.


7. Lobak merah


Mengandungi karotina iaitu sejenis vitamin A yang membantu membersihkan sistem penghadaman dalam badan dan mampu membuang sisa lemak dengan cepat.


8. Tomato


Tomato mempunyai vitamin C dan asid citricmalic-oxalic yang tinggi, ia mempercepatkan proses metabolik. Untuk kebaikan buah pinggang, asid berkenaan membantu seseorang membuang air berlebihan.


9. Oat

Membantu membersihkan organ dalam badan kerana mengandungi sulfur dan iodin. Ia juga membantu membersihkan membran dalam perut dan intestin.


10. Teh hijau

Teh hijau mengandungi kafein yang boleh mengurangkan tahap 'plasma triglycerides' dan membakar lemak.
Atau boleh juga cuba Shaklee Omega Guard dan Lecitin  sebagai agen pembakaran lemak anda. Dan boleh juga cuba Konsep 3B Shaklee iaitu Bakar, Buang dan Bina.
 Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan 
secara Part-time @ Full-time?


Berminat boleh hubungi ;

Sms/Whatsup 019-727 0181
Shaklee ID 892145 

0 comments:

Follow Me