Tuesday, 1 July 2014

Snek baik vs Snek Jahat
Kanak-kanak lebih gemarkan makanan ringan berbanding makanan yang lebih berkhasiat. Ibu bapa perlu mendidik mereka sejak dari kecil supaya mencintai makanan berkhasiat dan jauhkan mereka daripada makanan ringan. Mari kita kenali apa itu snek baik dan snek jahat.


Snek Jahat @ Makanan Ringan

·         Gula-gula
·         Burger
·         Kentang goring
·         Aiskrim
Snek Baik @ Makanan Berkhasiat


·         Buah-buahan
·         Biskut bijirin
·         Roti
·         Sandwich
·         Dadih
·         Sayur-sayuran
Jika si kecil anda sudah terbiasa dengan makanan ringan, ibu-ibu jangan kecewa. Masih belum terlambat untuk menukarkan makanan tersebut kepada makanan berkhasiat. Ibu-ibu juga boleh memberi si kecil Meal Shakes Shaklee sebagai snek berkhasiat. Mengapa Dilla cadangkan Meal Shakes ini??? Mari lihat kebaikan dan apa kandungan di dalamnya.


1. Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar. Sesuai untuk tumbesaran anak-anak.
 
2. Ia mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak. Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil 

3. Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya. 

4. Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Sesuai untuk kanak-kanak yang sering mengalami masalah sembelit.

5. Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan 

6. Meningkatkan tahap imuniti anak khususnya bagi yang kerap demam, batuk dan selsema.

7. Membuka dan meningkatkan selera makan khususnya bagi anak-anak yang picky eater.

Siapa perlukannya???
Testimoni Meal Shakes
* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.


 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 

  Sms/Whatsapp 019-727 0181

  email : fadilaz2983@gmail.com

  Fan Page Kecantikan Terindah

0 comments:

Follow Me