Wednesday, 17 December 2014

6 Punca Jeragat ada di muka

Jika ada Jeragat pasti membimbangkan dan mengganggu penampilan diriJeragat adalah perubahan warna kulit gelap dikawasan kulit yang selalu terdedah kepada cahaya matahari seperti muka. Jeragat biasanya terjadi kepada lelaki dan wanita yang mempunyai kulit kuning langsat dan sawo matang. Namun ada juga jenis kulit berminyak mempunyai jeragat. Mari kita lihat punca jeragat yang ada di kulit terutama muka.6 Punca Jeragat

1. Kerap terdedah kepada cahaya matahari...Tak menggunakan pelindung UV di wajah

2. Penggunaan pil perancang

3. Hormon yang tidak stabil

4. Kekurangan nutrien dalam badan akibat dari peningkatan usia. Tidak mengambil makanan seimbang

5. Faktor keturunan

6. Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit.


Walaubagaimanapun, masalah jeragat ini boleh diatasi. Yang penting pada diri individu itu mahu merawat atau tidak. Berikut saya kongsikan beberapa cara untuk menghilangkan Jeragat.

1. Pemakanan yang seimbang
Setiap hari perlu mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan agar dapat membekalkan nutrien yang berkhasiat untuk tubuh badan kita. Pengambilan protein juga penting. Minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari.

2. Penjagaan kulit wajah
Cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Selepas itu jangan lupa memakai toner dan pelembab agar dapat melindungi kulit dari sinar UV. Pilih produk kecantikan yang bersesuai dengan kulit wajah anda.

3. Mengambil suplemen
Pengambilan suplemen juga penting kerana ia dapat membantu menambah keperluan nutrisi yang tidak dapat dihasilkan oleh makanan harian kita. Anda boleh mengambil suplemen seperti Vitamin E, B Complex, Vita-C dan ESP. Boleh juga mengambil Collagen untuk kesan lebih optimum

Untuk pertanyaan lebih lanjut mengenai suplemen ini, boleh hubungi Dilla
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

0 comments:

Follow Me