Saturday, 17 October 2015

korang tau tak #4

Korang tau tak

Semut adalah haiwan paling banyak di muka bumi. Selalu ada tak kira di mana. Ada gula ada semut

Korang tau tak


NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Friday, 16 October 2015

Set Kesihatan lelaki

Set Kesihatan Lelaki

<3 Memelihara kesihatan prostat
<3 Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
<3 Memelihara jantung yang sihat
<3 Membantu mengekalkan tekanan darah normal
<3 Mengawal tahap kolestrol yang sihat
<3 Mengurangkan rasa ingin merokok
<3 Ia juga cadangan bagi pasangan yang inginkan cahaya mata

Set kesihatan lelaki


NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Wednesday, 14 October 2015

korang tau tak #3

Korang tau tak

Walnut mengandungi Omega-3 asid lemak yang boleh meningkatkan keanjalan kulit. Jom kita makan walnut hari-hari



NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Monday, 5 October 2015

Promosi Oktober 2015

Ini promosi bulan Oktober 2015....GLA COMPLEX DAN OMEGA GUARD

Beli 2 Diskaun 5%

Beli 6 Percuma 1


NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Sunday, 4 October 2015

Jualan penghabisan stok Vita-E Complex Shaklee

Assalammualaikum semua

Bulan Oktober 2015 ini Shaklee buat Jualan Penghabisan stok untuk Vita-E Complex tau. Murah sangat. Bukan apa sebab expired date ia pada Januari 2016. Bolehlah kongsi dengan kawan-kawan beli Vita-E tu.


Cepat dapatkannya HARI INI.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Wednesday, 30 September 2015

6 Cara kempiskan perut


Perut buncit pasti memburukkan penampilan dan bagi wanita ada yang mengatakan sedang mengandung padahal tiada. Di sini Dilla kongsikan 6 cara kempiskan perut dan semoga ia memberi manfaat kepada semua.

1) Minum banyak air masak
Setiap orang perlu minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Kuantiti air yang perlu diminum setiap orang ialah 25kg bersamaan 1 liter air. Jadi lihatlah berat badan anda dan kira berapa banyak air perlu diminum. Air yang banyak membantu proses pencernaan badan.

Air masak


2) Kurangkan garam dalam makanan
Terlalu banyak garam semasa diet akan menambah sodium terhadap cairan dalam tubuh dan melambatkan proses pengeluaran air. Akibatnya perut menjadi kembung dengan gas yang terbentuk.

Garam

3) Makan dengan perlahan
Makanan yang tidak dikunyah sehingga hancur tidak dapat dicerna dengan sempurna. Ia mengakibatkan perut kembung. Jadi kunyah makanan perlahan-lahan baru ditelan.

Makan perlahan

4) Makan makanan kaya serat
Banyak ambil sayur-sayuran dan buah-buahan mengikut piramid makanan. Buah epal dan pear amat digalakkan begitu juga dengan sayuran hijau.

Makan berserat

5) Hindari sembelit
Sembelit berlaku jika seseorang itu mengalami masalah pembuangan tidak lebih dari 3 kali seminggu. Kesannya perut mengumpul gas yang berlebihan dan merangsang isi perut mengumpul lemak yang boleh menyebabkan kembung dan buncit. Oleh itu pengambilan serat setiap hari adalah digalakkan.

Sembelit

6) Senaman dan bersukan
Bersenam 3 kali seminggu membantu meningkatkan kadar metabolisme badan dan bagus untuk pembakaran serta memecahkan lemak.

Bersenam


Cubalah tips kempiskan perut ini. Selamat maju jaya.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Tuesday, 29 September 2015

Resepi Tomyam Seafood

Makanan kegemaran Dilla adalah yang berkuah. Paling suka sup dan tomyam. Kalau makan camtu je pun bole tanpa nasi. Hari ni Dilla kongsi resepi macam mana nak buat sup tomyam seafood yang mudah dan cepat masak. Sesuai untuk ibu-ibu berkerja yang sibuk. Cubalah.

Sup Tomyam Seafood

Bahan-bahannya ialah :-
300 gm udang
300 gm sotong
2 batang serai
2 biji tomato (dibelah empat)
2 helai daun limau purut
5 ulas bawang besar (dihiris)
Pes tomyam secukup rasa
1 kiub pati ayam
750 ml air
Sedikit jus limau nipis

Cara-cara membuatnya :-
1) Didihkan air bersama tomato, serai, bawang besar dan daun limau purut.
2) Masukkan udang bersama pes tomyam dan kiub ayam. Kacau rata.
3) Masukkan sotong dan jus limau purut.
4) Biarkan seketika dan boleh dihidang.

Hidangan untuk 3 orang

Credit : Rapi Mac 09

Pic credit google

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Saturday, 26 September 2015

5 Tips untuk berjaya dalam bisnes

Harini Dilla nak kongsi pada kawan-kawan 5 tips untuk berjaya dalam bisnes. Ia penting dan perlu diambil berat jika anda mahu berjaya. Paling utama ialah mentor. Pilihlah siapa mentor yang anda suka bersesuaian dengan bisnes yang dijalankan. Nak tahu lebih lanjut, baca ni 5 tips untuk berjaya dalam bisnes



NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Thursday, 24 September 2015

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Dilla nak ucapkan Selamat menyambut Hari Raya Aidi Adha. Selamat Berkorban semoga pengorbanan anda diberkati Allah. Maaf zahir dan batin jika ada salah dan silap.



NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Wednesday, 23 September 2015

Korang Tau Tak #2 - Rumput Gandum

Korang Tau Tak

Rumput gandum dapat membantu meningkatkan metabolisme badan dan mengurangkan lemak dalam tubuh badan. 

#kttshaklee-korang tau tak

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Smoothie Meal Shakes


Smoothie Pisang Bersama Shaklee Meal Shakes

Gabungan yang baik untuk membekalkan tenaga dan membantu proses detox. Sesuai diminum seisi keluarga. Bahan-bahannya

1 Biji Pisang
1 Cawan Susu Segar
1 Sudu Meal Shakes
1 Cawan Ais

Kisar semua Bahan dalam 2 minit. Sudah siap, tuang dalam gelas dan sedia untuk dinikmati.

Credit : Rapi Ogos 2015

Smoothie Pisang bersama Meal Shakes

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Tuesday, 22 September 2015

Blog Mobile Friendly Test

Tadi blogwalking Dilla jumpa blog Mas cerita tentang macam mana nak check Blog kita ni Mobile Friendly tak. Dilla dah test semua blog Dilla dan Alhamdulillah semuanya Mobile Friendly. Siapa nak Test, boleh baca kat Blog Mas


Blog personal Dilla


.....

Blog bisnes Shaklee

....

Blog bisnes campur2

Korang cubalah test nak check blog masing-masing. All the best






Smoothie Esp


Dah bosan minum ESP Shaklee begitu je, jom cuba Resepi Smoothie ESP ni. Summer Strawberry Shaklee Smoothie dan bahan-bahannya ialah :-

3/4 cawan vanilla rendah lemak Greek yogurt
1 sudu jus lemon
1 sudu ESP Shaklee
Beberapa helai daun pudina (untuk hiasan)

Kisarkan semua bahan-bahan tersebut. Bila siap, tuangkan ke dalam gelas dan hiaskan dengan daun pudina. Sudah boleh diminum.

Credit: Rapi Ogos 2015

Resepi ESP Shaklee


Smoothie adalah hidangan yang mudah disediakan malah berkhasiat. Gabungan dengan ESP Shaklee memberi rasa kenyang berpanjangan dan membantu mengurangkan berat badan serta lemak. Dapatkan ESP Shaklee anda HARI INI.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
PENGEDAR SHAKLEE DI MELAKA
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
FB PAGE : KECANTIKAN TERINDAH
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com


Monday, 21 September 2015

Korang tau tak #1 - Kehebatan Buah Strawberi

Korang Tau Tak Buah Strawberi kaya denhan Vitamin C. Strawberi juga mengandungi fitonutrient dan antioksida. Buah ini juga mengandungi Vitamin K, Mangan, Asid Folik, Vitamin B5, Vitamin B6, Magnesium, Omega-3, Potasium dan Riboflavin.

#ktt shaklee


Nurfadilah Suardi (892145)
Pengedar Shaklee di Melaka
Wasap 019-727 0181
FB Page : Kecantikan Terindah
IG : @nurfadilahsuardi
Email : fadilaz2983@gmail.com

Artis guna Shaklee

Trend masa kini suka ikut-ikutkan. Lagi-lagi ikut apa yang artis kesayangan pakai dan guna. Semua nak nampak cantik macam artis tu. Untuk pengetahuan semua, Shaklee tak menggunakan artis sebagai Duta Produk. Duta Shaklee adalah anda sendiri yang guna Shaklee dan dah rasai kebaikannya. Kemudian sharing apa yang anda rasa kepada saudara mara dan kawan-kawan. Jadi andalah Duta Shaklee bila mereka melihat kesan kebaikan tersebut pada diri anda. Best kan. Sebab itulah ramai yang terus daftar jadi AHLI.

Sekarang pun ramai selebriti dan artis guna Shaklee sebagai makanan tambahan mereka. Antaranya Tun Dr. Mahathir, Misz Nina, Rita Rudaini, Emma Maembong, Elfira Loy dan ramai lagi.

Artis guna Shaklee


Korang bila lagi.... Buatlah pilihan yang Bijak dan Terbaik. Shaklee SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi 
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

8 Kebaikan rawatan wajah di salon

Wanita masa kini pasti inginkan kulit putih, bersih dan gebu bak kulit bayi. Namun ia tidaklah mudah jika tidak rajin merawatnya. Krim pelindung dan krim kecantikan perlu dipakai untuk melindungi kulit dari cahaya matahari. Untuk mendapatkan kulit bersih dan cerah rawatan wajah di salon kecantikan perlu dilakukan. Ia tidaklah lama hanya perlu lebih kurang 20-30 minit untuk satu sesi. Selepas rawatan anda akan rasa perubahannya.

rawatan wajah di salon kecantikan


Ini 8 kebaikan rawatan wajah di salon kecantikan :-

1) Menanggalkan sel kulit mati
2) Membuang bintik putih dan bintik hitam di wajah
3) Melancarkan peredaran darah
4) Membuang lebihan lemak di wajah
5) Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata
6) Membantu mengatasi wajah lesu
7) Melembapkan kulit
8) Kulit lebih bersih dan putih

Luangkanlah masa anda sekurang-kurangnya sebulan sekali untuk melakukan rawatan wajah di salon. Seronok tau. Wajah cantik anda bertambah bahagia.

NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
FB PAGE : KECANTIKAN TERINDAH
INSTAGRAM : @nurfadilahsuardi
EMAIL : fadilaz2983@gmail.com

Wednesday, 3 June 2015

Tips cantik macam Datin Norjuma

Nak Cantik macam Datin Norjuma, meh baca tips kecantikan beliau






Ambil suplemen bukan bila sakit tapi ambil untuk kesihatan lebih baik.














NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM :NURFADILAHSUARDI
EMAIL : :fadilaz2983@gmail.com

Friday, 8 May 2015

Makanan yang boleh dimakan dan tak boleh dimakan semasa pantang

Untuk simpanan peribadi dan panduan semua



jenis-jenis ikan






ulam dan sayur-sayuran







buah-buahan




Lain-lain makanan





Air


copy paste dari group facebook


NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM :NURFADILAHSUARDI
EMAIL : :fadilaz2983@gmail.com

Friday, 1 May 2015

Selamat Hari Pekerja

Assalammualaikum semua.

Selamat Bercuti dan bergembira di samping keluarga. Cuti panjangkan minggu ni. Selamat Hari Pekerja.





Pengedar Shaklee Melaka
NURFADILAH SUARDI (SID 892145)
SMS/WHATSAPP 019-727 0181
INSTAGRAM :NURFADILAHSUARDI
EMAIL : :fadilaz2983@gmail.com

Saturday, 25 April 2015

Top 5 di Google

TOP 5 di Google search untuk blog Kecantikan Terindah dalam pencarian "Pengedar Shaklee Melaka". Alhamdulillah. Tu tak rajin update blog. Agaknya kalau rajin update leh masuk page 1 kan. Ini adalah semangat dan pembakar untuk Dilla terus sharing di sini. Kepada yang dah follow blog Kecantikan Terindah Dilla ucapkan jutaan terima kasih. Yang belum follow meh la follow.








Mama QD
Sms/Whatsapp 019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Monday, 20 April 2015

3 Cara turunkan berat badan

Assalammualaikum semua

Dah sarapan belum? Kalau belum pergi ambil sarapan sekarang. Jangan abaikan sarapan pagi walau nak kurus. Ini 3 cara untuk turunkan berat badan.



Dilla ambil secawan ESP Setiap pagi. Danish pun suka minum ESP.



Mama QD
019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com
Jemput Like Page : Kecantikan Terindah


Tuesday, 14 April 2015

Persamaan mereka

Subahanallah. Sungguh indah ciptaan Allah. Persamaan mereka




..
..



..
..




..
..


..
..




..
..




..
..




..
..




..
..




..
..




Copy paste dari facebook

Sunday, 5 April 2015

Buah-buahan dunia

Pencuci mulut....Pembuka selera. Buah sedap dimakan dan banyak khasiatnya. Dilla ada baca satu ruangan Glosari di Majalah Dara.com tentang nama buah diseluruh dunia. Dilla kongsi di sini







A = Anggur
B = Betik
C = Ciku
D = Durian
E = Epal
F = Fragaria x ananassa (strawberi)
G = Gajus
H = Hydnophytum formicarium (kelapa beruk)
I = Illawarra Plum
J = Jambu Batu
K = Kelapa
L = Langsat
M = Mangga
N = Nanas
O = Oren
P = Pisang
Q = Quandong
R = Rambutan
S = Sukun
T = Tembikai
U = Ugni (Myrtaceae)
V = Vitis Vinifera L
W = Water Apple
X = Xerospermum Intermedium (rambutan pacat)
Y = Yangmei
Z = Zaiton

Credit : majalah dara.com April 2015




Saturday, 14 March 2015

Masalah wanita 30an

Wanita dirimu lebih berharga. Slogan yang begitu bermakna dan mendalam maksudnya. Semua wanita ingin kelihatan cantik dan kelihatan menarik. Namun tanpa disedari, masalah di bawah ini sering dihadapi oleh wanita berusia 30 an pada masa kini. 1) Masalah jeragat 2) Stretchmark selepas bersalin 3) Kulit kendur 4) Payudara tidak anjal Masalah ini boleh diatasi dan dikurangkan dengan mengambil ESP setiap hari. Sumber protein lengkap dan menggantikan sel lama ke sel baru yang lebih sihat.

Mama QD 019-727 0181 fadilaz2983@gmail.com

Sunday, 8 March 2015

Best Quote

Kata-kata ini memberi semangat untuk terus berjaya. Semoga Dilla akan terus maju dan berjaya. Biar lambat jangan tak mulakan langsung. Bertindaklah sekarang.

kt

Sunday, 25 January 2015

6 sebab perlu minum air putih/ air masak

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera semua

Apa khabar? Harap korang semua sihat selalu dan gembira bersama yang tersayang. Hari ni Dilla nak share kenapa perlu minum air putih yang cukup setiap hari. Jom baca ni




1) Mengelakkan dehidrasi
Ini kerana 60% badan manusia terdiri daripada air. Jika kita kurang minum air, kulit akan menjadi kering dan kesihatan akan terjejas.

2) Melancarkan sistem pencernaan
Jadi tiadalah masalah sembelit dan kesukaran membuang air besar

3) Menurunkan berat badan
Bagus untuk yang sedang berdiet. Sebab air putih tiada kalori, gula ataupun lemak.

4) Kecantikan
Kulit akan lebih lembap dan bersih

5) Kesihatan
Ia membantu membersihkan dalaman dan membuang toksin di dalam badan. Oleh itu, tubuh akan lebih sihat dan cergas

6) Meningkatkan metabolisme

dan



Jadi...minumlah air secukupnya setiap hari. 25 kg badan bersamaan 1 liter air. Jadi perhatikan berat badan korang, dan berapa perlu minum air setiap hari. Semoga hidup lebih sihat dan cergas.
 
Mama QD
019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Sunday, 4 January 2015

6 Tips atasi masalah sembelit selepas bersalin

Kebanyakan ibu-ibu selepas bersalin akan mengalami masalah sembelit dan kesukaran membuang air besar. Ia disebabkan mereka rasa takut luka jahitan bersalin itu akan terbuka. Di sini Dilla nak kongsikan kepada ibu-ibu yang lepas bersalin, 5 tips atasi masalah sembelit.


1) Minum air kosong
Setiap hari ibu-ibu digalakkan minum air sekurang-kurangnya 8 gelas air. Ini bagi mengelakkan dehidrasi dan melancarkan pengaliran susu ibu.

2) Banyakkan makan makanan yang kaya serat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran hijau.

3) Jangan menahan untuk membuang air besar.

4) Ambil makanan yang mengandungi banyak kandungan Vitamin C. Ia bagi membantu memulihkan tisu-tisu yang luka semasa melahirkan anak.

5) Minum susu 2 kali sehari di waktu pagi dan malam sebelum tidur. Ini dapat membantu melawaskan dan memberi tidur yang lebih lama

6) Dan digalakkan ambil Set Selepas Bersalin Shaklee yang terdiri daripada Vitamin C, Vita-Lea, Zinc, B Complex, ESP dan Ostematrix.





Dilla juga mengambil Set Bersalin ini semasa dalam pantang dan sambung sehingga kini. Alhamdulillah penyusuan Danish sehingga 2 tahun berjaya dengan izin Allah. Yang best set ni ia membantu melancarkan peredaran darah, susu badan banyak dan lebih pekat, luka jahitan cepat sembuh, badan bertenaga tak cepat letih dan kulit lebih cantik dan bersih.
 
Mencegah itu lebih baik dari merawat

 
Mama QD
019-727 0181
fadilaz2983@gmail.com
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Thursday, 1 January 2015

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Selamat tinggal 2014 dan Selamat Datang 2015

Dilla nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2015. Semoga tahun ini lebih diberkati Allah dan lebih dimurahkan rezeki Allah. Amin.


Jom kita berusaha lebih agar semua azam tahun 2015 tercapai lebih awal. Apa azam tahun baru kawan-kawan?
 
Jemput Like Page : KECANTIKAN TERINDAH

Follow Me